Get Addicted to Sports Values  (GETVAL)

www.sportvalues.eu/

Get Addicted to Sports Values  (GETVAL) este un proiect de parteneriat de 18 luni finanțat de Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus + Sport.

GETVAL își propune să promoveze valorile pozitive ale sportului, lupta împotriva jocului anti-fair, discriminării și violenței.

Proiectul are parteneri (federații sportive, organizații sportive, ONG-uri internaționale pentru tineret, școli și instituții guvernamentale) din 5 țări – Italia, România, Malta, Turcia, Grecia-, și implică zece entități publice și private. Proiectul este coordonat de TDM 2000 International.

SCOPUL PROIECTULUI

Principalul scop al proiectului este de a promova și de a dezvolta integritatea în sport, subliniind importanța sa de a construi valorile tinerilor generații. Dorim să promovăm valorile pozitive ale sportului la nivel local, dar și național, luptând împotriva acțiunilor anti-fair play, cum ar fi dopajul și fixarea meciurilor, precum și discriminarea și violența.

 

CARE SUNT OBIECTIVELE

Obiectivul acțiunii sunt copiii și persoanele implicate în procesul educațional (părinți, profesori și antrenori de sport). Prin implementarea activităților proiectului dorim să urmărim un set de obiective specifice, cum ar fi încurajarea comportamentelor pozitive (egalitate și fair play), combaterea problemelor precum dopajul și fixarea meciurilor prin activități sportive educaționale, dezvoltarea și colectarea de metode sportive privind educația pentru valorile sportive, să ofere guvernelor și orientărilor politice instituțiilor sportive și să sublinieze rolul programelor UE în construirea valorilor tinerilor europeni.

www.sportvalues.eu/

Comments are closed.