RURALTIN – servicii integrate si personalizate pentru tinerii din mediul rural

Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, impreuna cu Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni deruleaza proiectul strategic “RURALTIN – servicii integrate si personalizate pentru tinerii din mediul rural”, finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul a demarat in octombrie 2009, cu finalitate prognozata pentru septembrie 2011.

Proiectul RURALTIN si-a propus oferirea de servicii integrate si personalizate de formare, informare, consiliere si consultanta pentru tinerii din mediul rural, pe parcursul acestuia fiind preconizata si infiintarea a trei centre suport pentru tineri, care vor activa in cele trei regiuni ale proiectului: Nord-Est, Sud-Muntenia si Sud-Est. Centrele vor oferi acces la calculator si internet, cursuri de formare, acces la materiale informative, servicii de consiliere pentru ocupare profesionala si consultanta pentru dezvoltarea si diversificarea afacerilor locale.

Pe 13 septembrie a.c., echipa de proiect a avut o intalnire cu coordonatorii regionali, responsabilii centrelor suport, punandu-se la punct strategia de lucru pentru urmatoarea perioada.

In aceasta etapa, in cadrul proiectului va incepe livrarea serviciilor de formare, informare, consiliere si consultanta catre grupurile tinta: tineri din mediul rural, din categoriile: someri, persoane inactive pe piata muncii, manageri si angajati.

Proiectul ofera tinerilor din cele trei regiuni posibilitatea de a se inscrie si participa, in perioada septembrie – octombrie, la cursuri de comunicare si lucru in echipa, cursurile avand un continut adaptat specificului fiecarui grup tinta. Pentru regiunea Nord-Est, cursurile vor avea loc la Iasi, pentru cei din regiunea Sud-Est, la Focsani, iar pentru cei din regiunea Sud-Muntenia, cursurile se vor desfasura la Aninoasa. Data pana la care se primesc inscrierile pentru modulul din luna octombrie este 30 septembrie a.c.

Echipa de proiect si coordonatorii regionali au demarat deja procedura de inscriere a participantilor, formularele de inscriere si alte informatii fiind disponibile pe pagina de internet a beneficiarului, www.anst.gov.ro/presa/stiri dar si a partenerului, www.romanii.ro.

Cursurile vor avea o durata de 6 zile, iar cazarea, masa si transportul vor fi asigurate de catre finantator. Participantii vor primi certificate de absolvire a cursurilor, daca nu au diploma de bacalaureat sau diplome acreditate de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si  Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in cazul in care cursantul are diploma de bacalaureat.

Pentru detalii si alte informatii:

Alin LUMAICU – cordonator regional, regiune Nord-Est – alin_lumaicu@yahoo.com

Laura MUSAT – coordonator regional, regiunea  Sud-Est – laury_is_19@yahoo.com

Ovidiu ROMANASU – coordonator regional, regiunea Sud-Muntenia – ovidiu.romanasu@gmail.com

Manager de proiect: Ana-Maria DALU, ruraltin@anst.gov.ro

Comments are closed.